
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym.
Uwagi:
Instrukcja określa w szczegółowy sposób następujące zagadnienia:
1. Określenie pracownika, który może pracować z urządzeniem
2. Czynności podczas wykonywania pracy przy pomocy kutra do mięsa
3. Czynności zabronione
4. Czynności do wykonania po ukończeniu pracy
5. Uwagi końcowe - postępowanie w przypadku wypadku, pożaru, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
kuter do mięsa,masarnia,produkcja mięsa,bhp przy produkcji mięsa,bhp,przepisy bhp,instrukcja bhp,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla ochroniarzaGotowa instrukcja BHP dla ochroniarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Frezer . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OparzeniaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Oparzenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z poparzeniem ciała jak również w placówkach... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP przy korzystaniu przez pracowników z WCGotowa Instrukcja BHP przy korzystaniu przez pracowników z WC , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie znajduje się ubikacja , a przede wszystkim w firmach... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi giętarki mechanicznejInstrukcja BHP dla Obsługi giętarki mechanicznej przeznaczona jest dla firm budowlanych, które korzystają z giętarek mechanicznych do gięcia prętów zbrojeniowych. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla FrezeraGotowa instrukcja BHP dla Frezera , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Frezer . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Regulamin pracowni biologicznejW każdej szkole, gdzie znajduje się pracownia biologiczna powinien znajdować się regulamin. Aby sprostać prawu wystarczy pobrać dokument jakim jest Regulamin pracowni... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wilkaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wilka , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie mięsnym, które używa wilka do rozdrabniania mięsa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla SprzątaczkiGotowa instrukcja BHP dla Sprzątaczki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Sprzątaczki . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP w zbiornikach, wnętrzach urządzeń technicznych i innych niebezpiecznych przestrzeniach zamkniętychGotowa Instrukcja BHP w zbiornikach, wnętrzach urządzeń technicznych i innych niebezpiecznych przestrzeniach zamkniętych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie... |
Zobacz | Pobierz |